Szeretet-vakság

A 2021-es esztendő első hónapjai bebizonyították, hogy miközben bizonyos területeken hatalmas a káosz és a világ csak próbál felocsúdni a koronavírus-járvány okozta helyzetből, a hatalmas hülyeségekre és a jó dolgokra egyaránt vannak példa szerte a Földön.

Amikor valaki vak, akkor teljesen másként érzékeli a világot. A két talán legfontosabb érzékszervétől megfosztva kénytelen élni az életét és mégis megpróbál teljes életet élni, ugyanúgy érez, szenved, örül vagy bánkódik, mint a látó embertársai. Aki vakként arra tette fel az életét, hogy másoknak örömet szerezzen a zenéjével, az külön elismerést érdemel. Mint például Weszely Ernő. A 66 éves vak harmonikaművész az elmúlt időszakban a Centrál Színházban Molnár Ferenc: Delila című előadásában játszott rendszeresen, de a járványhelyzet miatt nem játszhat közönség előtt, így a jövedelme is rendkívüli mértékben lecsökkent és zongorahangolóként sem talált munkát. A havonta kapott 45 000 forint nyugdíj maradt az egyetlen rendszeres jövedelme, nem csoda, hogy nem tudta fizetni az óbudai önkormányzati lakás lakbérét. Ezért segélyhívást tett közzé a legnagyobb közösségi oldalon.

Weszely Ernő elmondta, hogy három éves korától 10 éves koráig látott egy műtét révén, tehát van fogalma arról, milyen a kék, milyen a naplemente. Mint hozzátette: az a világon a legszebb. De ebből az őrületből, hogy senki sem törődik semmivel, az emberek egymásnak esnek, és sehova se lehet menni, már nagyon elege van. Nem szokott könyörögni, érti ő, hogy az önkormányzatnak is be kell szednie a lakbért, de szívesen maradna a lakásában, ha már ilyen a helyzet.

Nos, a koronavírus-járvány és a minden családot sújtó nehézségek ellenére a magyar emberek ismét megmutatták, hogy kortól, nemtől és bármilyen politikai vagy vallási hovatartozástól függetlenül tudnak és szeretnek is segíteni, ugyanis egyetlen nap alatt összegyűjtötték a szükséges összeget. Ezek az emberek szerencsére a szeretetre és az empátiára nem voltak vakok. Azt pedig tudjuk, hogy aki a zenét szereti, az rossz ember nem lehet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések