Házi kedvencek - cukiságfaktor a köbön

Az otthonunk élő tartozékai. De valójában annál sokkal, de sokkal többek. Kutyák. Macskák. Rágcsálók. Lovak. Hüllők. Madarak.

Láb alatt vannak. Bepiszkítanak. Néha büdösek. Szőnyeget rágnak szét. Kábeleket rágnak meg. Elbotlunk bennük. Mohók. Követelőzők. Behordják a koszt. Nem törölnek lábat. Nem törődnek a szőnyeggel. Úgy isznak, hogy a vizes edény környéke ártér. Bármely tiszta textilt képesek összekoszolni. Ruhát lyukasztanak. Fonalgurigákkal játszanak. Körmöt élesítenek. Mindent felborítanak. Büfögnek. Nyálat folyatnak. Bármit leamortizálnak. Mégsem ez marad meg bennünk róluk.



A lelki társaink. Bolyhosak. Szőrösek. Rövid- vagy hosszú szűrűek. Tollasak. Pajkosak. Játékosak. Komolyak. Meggyőzhetetlenek. Hihetetlenek. Hűségesek. Örök barátok. Megvehetetlenek. Ártatlanok. Ők ott sem voltak. Nem is tudják, mi történt. Intelligensek. Buták. Őrültek. Drágák. Aranyosak. Egyéniségek. Okosak. Konokok. Makacsak. Felvilágosultak. Álmodozók. Belénk látnak. Vigasztalnak. Babusgatnak. Megpuszilnak. Orrukkal bökdösnek. Prüszkölnek. A farkukat üldözik.



Nagyszerű szülők. Példaképek. Büszkék. Harmonikusak. Nem számítóak. Nem aljasak. Nem álszentek. Türelmesek. Megrázzák magukat, ha emberesek lettek, értsd: meg lettek dögönyözve vagy simogatva. Különlegesek. Bohémek. Bohócok. Úrinők és úriemberek. Kölykök. Nagyra nőtt gyerekek. Életművészek. Héderelők. Királyiak. Fejedelmiek. Tündériek. S legfőképpen: méltóságteljesek. S stílusosak.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések