Qvák és @fejek

Közbeszédünk érdekes átalakulásunkon ment keresztül az elmúlt években. Az emberek egy része érezhetően igénytelenné vált. Már nem veszik az időt és az energiát arra, hogy igényesen, sőt, intelligens módon fejezzék ki magukat, hanem egyre több kifejezést rövidítenek le. Nincsenek már nők, lányok, asszonyok, sőt, hölgyek, hanem qrvák és p.csák. Hisztis p.csák és szűz qrvák vannak - függetlenül attól, hogy ki melyik korosztályt képviselve, milyen a végzettsége vagy a munkája. Ahogy nincsenek urak, férfiak, pasik sem, csak @fejek. Hogy ez jó-e, mindenki döntse el maga.


A jelenség nőket érintő részére tökéletesen rávilágít a Femina által készített anyag. A jelenség minden bizonnyal összefügg azzal is, hogy eltűntek a példaképek. Influenszerek vannak, ki tudja honnan jött megmondóemberek, akik szerepeltek egy műsorban 2 percig és onnantól felépítik a "karrierjüket", miközben mások végigdolgoznak egy életet és nem elég érdekesek, pedig nem mondhatni, hogy kevésbé lennének tehetségesek valamiben. Igen, valószínűleg nincs szerencséjük, nem elég magamutogatók vagy egyszerűen csak nincs ambíciójuk arra, hogy ők legyenek az aktuális új celebek.



A nők nem tudnak felnézni a férfiakra, mert vagy nincsenek vagy aki van mutatóban, az már foglalt. A nők viszont megkapják, hogy qrvák, hisztis p.csák, akkor is, ha próbálnak igényesek lenni. Akkor ugyanis szende szűz qrvák és álszent hisztis p.csák. A lényeg, hogy a két szó (qrva és p.csa) mindenképpen változatlan, csak az eléjük biggyesztett jelzők változnak vagy bővülnek ki. Az már külön érdekesség, hogy nem is kell, hogy valaki akként viselkedjen, hogy kiérdemelje ezeket a jelzőket, már az is elég, ha nem adja oda magát az első szembejövő személynek.


Sokszor szidjuk az országok vezetőit, a politikusokat, hogy romlik a közbeszéd, korruptak, de a változásnak talán alulról kellene kezdődnie. Amennyiben nem tűrjük el mi magunk sem, hogy a környezetünkben élők így beszéljenek, elvárjuk, hogy választékosabban kommunikáljanak, akkor elérhetünk oda, hogy egy idő után nem lesz feltétlenül igaz Hofi korábbi mondása, miszerint a magyar nép viszi a kötőszavait és Európába, hiszen nincs meg b.szdmeg nélkül. Nem kellene, hogy a qrva, a p.csa és a b.szdmeg legyenek a kulturális örökségünk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések